Етапи знайомої хвороби

вересень.
холодом пробіжиться по мені твій пронизливий погляд. не хочу! «не хочу», — прокричу собі тихенько в голові. не хочу..., щоб ти думав про мене, згадував мої очі, вуста… та ти попри моє небажання, згадуватимеш мене і потроху ламатимеш своє життя. вітер дме мені в обличчя різким піском з доріг, затулюся руками. і в очах твоя постать. чому? чому ти не полишаєш мене ні на мить?
жовтень.
стомилась… бачити тебе скрізь: на вулицях маленького міста, в недорогих кафе за чашкою чаю, поїдаючи солодкий кекс, в магазинах, стоючи в чергах, уві сні — параноя. прокидаюся і кричу. на ранок майже нічого не пам«ятаю. вбиваю себе повільно. кожним вранішнім ковтком кави, кожною хвилиною нашої пісні, яка грає в програвачі. і молю бога, щоб з тобою все було добре. завжди.
листопад.
подейкують, в тебе є дівчина. напевно щасливий. моя молитва донеслася до небес і в тебе справді нарешті все добре. сьогодні зовсім не так, як завжди. так невимовно сіро за вікном і дощ… просуну тендітну руку крізь щелинку вікна і відчую дощовий холод. та біс з ним, вибіжу на вулицю без куртки і буду вдихати запах мокрого асфальту, піставляючи дощу втомлене лице. важко розплющити очі, та я намагатимусь і дивитимусь вгору, туди, де напевно збуваються мрії. і можливо навіть літають ангели. згодом хвора лежатиму в ліжку, а ти не прийдеш. не провідаєш. ти забудеш. в тебе є інша, яка так бажатиме тебе. а я… сама.
грудень.
зима видалась надто пронизливою. надто білою навіть. я не в змозі дивитися на світ широко розплющеними очима — сяйво від яскравого снігу б»є прямо в серце. цілий місяць про тебе не чула. що це зі мною? не так уявляла свою свободу — не в роздумах про тебе.
січень.
вчора ми зустрілись. ти взяв мене за руку і я відчула, як моє й без того розпашіле лице, набрало нового змісту. чи то злилась, чи то соромилась, чи то раділа. нарешті! я відчула твій дотик, ніжний дотик. і одна думка в голові: «не йди. не йди. не йди.». навкруги так по-зимовому, а ти, наче весна. привіт, весна. я так довго тебе чекала. мені так добре з тобою. а потім ти зник. тебе сховала темрява неосвітлених вулиць. тебе сховала я у своїй душі. ніхто не знайде. чуєш? ніхто.
лютий.
сьогодні день закоханих. і нехай...
березень.
ти все ще розумієш, що без мене не можеш. і жодна дівчина не доводить тобі протилежного. ти не відчуваєш солодкої насолоди, коли шепочеш їм на вушко неправдиві слова про своє так зване «кохання». ти в кожній бачиш мене. ти порівнюєш. ти сумуєш. ти й далі мріятимеш про мене, кусаючи губи, вночі, б«ючи стіни своєї кімнати і лякаючи матір безпідставними діями, вивільнюючи біль. і тоді я прийду. 
квітень.
цієї ніжної ночі ти був чутливим, як ніколи. і я сказала правду. сказала, що люблю. і ти сказав… ти відчуваєш мене зсередини. ти розумієш мене з півслова.
травень.
я тебе люблю.

4 коментарі

Іванка Шкромида
Обожнюю твої тексти без великих літер.
Юлія Кривенька
Я зайшла на сайт почитати чиїсь замальовки, а тут така приємна несподіванка :)
Дякую тобі, чічько:*
Дарина Саїнчук
Дійсно тут відчуваються справжні почуття…
Юлія Кривенька
Даринко, мені приємно це чути (читати). Чіткої мети передати почуття не було, що робить ваші слова ще приємнішими для мене.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте